Időről időre találkozom keresőkkel. Akik jobbá akarnak válni, akik valamivé akarnak válni, akik valakivé szeretnének válni. Emlékszem én is sokat rengeteget foglalkoztam egy időben ezzel, most egy ideje már megállapodtam. 

Haladunk az Úton sokféle képpen, hol összeszorított fogakkal, hol önfeledt mosollyal, mindig máshogy. Rengeteg irányból probáljuk megközelíteni az élet értelmét, probálunk külféle módon jobbá jóvá lenni.

Sokszor vagyunk egyben, és sokszor szétesve. 

Nagyon jó, hogy vagyunk így, kereső állapotban, de sokszor nem vesszük észre, hogy épp célt értünk. Van, hogy megtaláltuk a helyünket, csak már annyira hozzászoktunk az örökös kereséshez, hogy nem jövünk rá, megtaláltuk a feladatunkat, ebben jók vagyunk, pörgünk tovább és újból szétesünk, miközben azt sem érzékeltük, hogy egyben voltunk.

Jó kusza lett ez, csak nemrégiben megismertem egy keresőt, aki csinál egy csomó klassz dolgot, és nem veszi észre, hogy ez a feladata, továbbra is ostrozza magát, hogy márpedig Ő nem elég jó. 

Pedig...

 

Szerző: chilly  2010.01.27. 21:34 2 komment

Címkék: út

A bejegyzés trackback címe:

https://chilly.blog.hu/api/trackback/id/tr661707670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holnap. 2010.01.28. 19:08:16

Ha úgy érzed, hogy nem veszi észre, hogy célba ért, hogy megtalálta a feladatát, nyugodtan szólhatsz neki.
Szerintem a keresésnek sosincs vége. Megtalálunk valamit, megnyugszunk, majd lesz új cél. Nem azért, hogy jobbak legyünk... inkább azért, hogy jobban lássunk.
Láttad/olvastad már a Békés harcos útját? Ajánlom.

chilly 2010.02.01. 19:14:54

@Holnap.: Igen majd szólok, csak még rengeteg gondolat kavarog bennem erről. Nem láttam a filmet, csak egy részletet belőle. Olvasnám majd. Hirtelen annyi minden jött most elő bennem, hogy nem tudom leírni, mindenféléről. majd idővel :)
süti beállítások módosítása